A sertés takarmányozásában fontos, hogy mindig az életkorának, fejlettségének és a tenyésztési-, tartási célnak megfelelő terméket használjunk. A Purina termékcsaládok csoportosítása kialalkítása is hasonlóan történt. Ezen az oldalon találhatja meg külön csoportosítva a malac, hízó, koca, kan takarmányokat illetve a sertéstartáshoz általunk ajánlott kiegészítő termékeket!

Malactakarmányozás

 

Az eredményes hízósertés előállítás legkritikusabb időszaka a választás és a malacnevelés. A legnagyobb kihívás az, hogy a malacaink minél hamarabb elkezdjenek szilárd takarmányt fogyasztani és a választás törésmentes legyen.

 

 

 

Tovább

 

Süldő- és hízótakarmányozás

 

Napjainkban a termelők igen nagy pontossággal meg tudják határozni igényeiket. A Purina két- illetve háromfázisú késztakarmány-sorai, valamint koncentrátum és premix termékeivel bármilyen telepi körülmény és termelési cél esetén optimális megoldást nyújtanak a sertéstenyésztőknek.

 

 

Tovább

Kocatakarmányozás

 

A sikeres malac- és ezáltal hízó előállítás alapja a kocatartás és takarmányozás. A helyesen takarmányozott kocák folyamatos és egyenletes malacelőállítást biztosítanak, a malacok magasbb napi testtömeg-gyarapodást érnek el és ezáltal hamarabb készülnek el. A Purina® kocatakarmányai erre az igényre adnak hatékony választ.

 

 

Tovább

Kantakarmányozás

 

A tenyészkanok jelentik a genetikai haladás 50%-át. Ezért rendkívül fontos az, hogy a tenyészkanokat a lehető legmagasabb színvonalú takarmányokkal etessék. A Purina® a tenyészkanok számára is kiváló minőségű takarmányt tud biztosítani az eredményes kantartás érdekében. 

 

 

Tovább