A Cargill Inc.

 

A Cargill Takarmány Zrt. az amerikai Cargill Inc. leányvállalata. Vállalatunk Magyarországon a Purina és a Cargill Animal Nutrition takarmányipari termékek kizárólagos gyártója és forgalmazója. A Cargill vállalat története 1865-ben kezdődött az USA-ban, amikor William Wallace Cargill és a családja résztulajdont vásárolt egy gabonatárolóban gabonájuk betárolására. A Cargill vállalat a mai napig családi tulajdonú vállalkozás maradt és mára az élelmiszer és mezőgazdasági szektor vezető vállalata a világban.

A Forbes amerikai gazdasági magazin 2013-ban is elkészítette a legnagyobb amerikai magáncégek listáját, ahol a Cargill Inc., a Koch Industries-t, a Dell-t és a PricewaterhouseCoopers-t megelőzve listavezető. A legnagyobb amerikai cégek rangsorán pedig a 31. helyen áll. Cégünk 66 országban van jelen, mintegy 142.000 alkalmazottat foglalkoztat. 2013-as árbevétele 136,7 milliárd dollár volt.

Az üzleti megoldások kialakítása során felhasználjuk globális szakértelmünket a piacok folyamatos nyomon követésére, ami jobb kockázat menedzselést eredményez vevőink számára. Globálisan gondolkodunk és működünk, ugyanakkor a helyi igényeket mindenkor szem előtt tartjuk.

A Cargill® 71 divízióból épül fel, legfőbb tevékenységi köre a mezőgazdasági alapanyagok előállítása és feldolgozása; élelmiszer alapanyagokat kínál (pl. édesítőszerek, étolaj), élelmiszereket gyárt (pl. tőkehús és baromfi a feldolgozóknak, szolgáltatóknak és a forgalmazóknak). Ezen végtermékek nagy része saját néven jut el a fogyasztóhoz. Egyéb tevékenységi körök: gabona kereskedelem, növényolaj feldolgozás, édesítőszerek előállítása kukoricából és búzából, sörárpa előállítása sörfőzéshez, gyümölcsfeldolgozás ivólé sűrítmények előállítása céljából, kókuszőrlés, csokoládé alapanyagok előállítása, só kitermelés, feldolgozás és piacra juttatás, kockázatmenedzselés és pénzügyi termékek/szolgáltatások, vasúti, folyami és tengeri szállítmányozás, acélgyártás és kereskedés, illetve állati takarmányok előállítása.

A Cargill Animal Nutrition, azaz a takarmánygyártási üzletág, a Cargill egyik legnagyobb és legeredményesebb divíziója. 36 országban, 250-nél is több takarmánykeverőt üzemeltet. Európában Magyarországon kívül Lengyelországban, Ukrajnában, Romániában, Olaszországban, Svájcban, Hollandiában és Oroszországban van jelen. Európa, Közel-Kelet, Afrika és Oroszország alkotja a Cargill vállalat egyik takarmányozási területét (EMEAR), ahol körülbelül 70 takarmánykeverő segítségével megközelítőleg 3,1 millió tonna takarmányt termel évente.