Üdvözlünk mindenkit, itt a Purinafalvai család!

2022.06.01.

Amikor azt mondjuk, hogy „család”, az állatainkra is gondolunk – elvégre velünk élnek, és segítenek boldogulni. Az állatok gondozása sokat segít akkor is, ha gyerekeid vannak. Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogy ez miért is van így, és adunk néhány tippet arra vonatkozóan is, hogyan tanítsuk meg a gyerekeket, hogy segítsenek a házimunkában és az állatok nevelésében.

 

Hogyan segíthetnek az állatok a gyerekekkel?

El sem tudjuk képzelni az életünket állatok nélkül. Amikor elhatároztuk, hogy elhagyjuk a várost, már volt macskánk, és miután kiköltöztünk falura, kutyát is kaptunk – nem is az igazi a falusi ház kutya nélkül, ugye? Nos, ekkor jelentek meg a csirkék az életünkben, és egy teljesen új fejezet kezdődött. A csirkék gyermekeink szeme előtt nőttek fel, tojtak tojásokat, új fiókákat költöttek ki... Gyermekeink a csirkék mellett nőttek fel, és most már megértik egymást, és tökéletesen kijönnek egymással.

 

Íme, mit mondanak a pszichológusok az állatok gyerekekre gyakorolt hatásáról.

 

Fizikai fejlődés. Az állatokkal való kommunikáció és gondozásuk elsősorban aktív elfoglaltságot ad és a finommotorikát fejleszti. Az állatokat gondozó gyerekek többet mozognak és ritkábban betegszenek meg. Soha nem akadályoztuk lányainkat és fiainkat a csirkékkel való kommunikációban – éppen ellenkezőleg, ennek köszönhetően megtanultak maguk is boldogulni.