Történetünk

 

A vállalat alapítója William H. Danforth, alapításának éve 1894. Édesapja tanácsára olyan vállalkozásba fog, melyre sokaknak van szüksége egész éven át, mindentől függetlenül. Az elmúlt több mint 100 év története azt mutatja, hogy jól választott.

 

A magyarországi történet az 1970-es évekre nyúlik vissza, amikor a Purina® termékek megjelentek a hazai piacon. A takarmányok importként érkeztek főleg az NSZK-ból és Olaszországból. Majd a 80-as években a Ralston Purina Company termék licence megállapodást köt a HAGE Rt.-vel, melynek karcagi gyárában készülnek új termékek a Purina segédletével.  

Ez a kapcsolat adja a lehetőségét a továbbfejlődésnek és 1990-ben megalakulhat az első vegyes vállalat a Purina-Hage Rt, melyben a Ralston már részvénytulajdonnal rendelkezik. A 90-es évek első fele töretlen sikertörténet, melynek következtében 1995 végén az amerikai fél megvásárolta a HAGE Rt. részvényeit és az immár teljesen saját tulajdonú vállalatát Purina Hungária Rt.-re keresztelte. 1997 őszén nyitott a vállalat második, kaposvári gyára, mely teljes zöldmezős beruházás keretében épült, a legkorszerűbb technológia alkalmazásával. 1998-ban a Ralston Purina Company eladja takarmányozási divízióját, melyből létrejön az AGRIBRANDS International Inc., mely tovább viszi a Purina® termékek gyártását és forgalmazását, mind Magyarországon, mind a világ további 16 országában.

A magyarországi egység a Cargill Takarmány Zrt. nevet kapja. A 2000. évben a régebbi, karcagi gyár is teljes rekonstrukción esik át, hogy megfeleljen a XXI. század kívánalmainak. 2001-ben egyesülés eredményeként a cég anyavállalata a Cargill Inc. lett, mely a Purina® márkát integrálta meglévő márka-struktúrájába. A 2011-es Provimi egyesülést követően a Cargill ezt a márkát is bevonta a szervezet márka-rendszerébe. 2011 novemberétől kezdve az észak-dunántúli kis- és nagyüzemi partnerek igényeinek kielégítése a pápai üzem segítségével zajlik.