Vissza

A SERTÉS AKADÉMIA II. SZIMPÓZIUMA KÖLESDEN

November 10-én, Kölesden, a Vármegyeházán a Topigs Norsvin Danubia Kft. rendezvénytermében került megrendezésre a Sertés Akadémia második szimpóziuma. A rendezvény szervezését a gazdák-tenyésztők által jelzett érdeklődés indokolta az előadó cégek friss fejlesztései iránt. A rendezvény életre hívásában most új elemként tevékenyen részt vettek baráti partner cégek, a Topigs Norsvin Danubia Kft. és a TechnoPig Kft. Főként négy dealerünk – Bohner Zoltán (Cerealia Mix Kft.), Ruzsicsics Ferenc (LD-FF Kft.), Képes György (Képes Bt.), és Füller Titusz területéről érkeztek gazdák a szimpóziumra.

A rendezvény délelőtt 9.30-kor kezdődött. A megjelent gazdákat Pálfi Csaba Purina disztribúcióigazgató köszöntötte. Kiemelte, a Cargill 150 éves történelme során mindig arra törekedett, hogy a partnerei kiváló minőségű termékekhez jussanak hozzá, ez így van ma is, ezért nagyon sok az innováció, a fejlesztés a vállalatnál. Üdvözölte vendég előadóinkat, Varga Tündét és Hoffman Gábort, a TechnoPig Kft. ügyvezető igazgatóit, és Kun Attila termékenyítési specialistát a Topigs Norsvin Danubia Kft. részéről.

Tallér László dealermenedzser volt a rendezvény ceremóniamestere, ő konferálta fel a szakmai és az üzleti előadókat.

Elsőként dr. Szendi Róbert, a Cargill Takarmány Zrt. állatorvosa tartott nagysikerű előadást „A teljesítményt befolyásoló emésztőszervi kórképek” címmel. Érintette a sertések megbetegedéseinek okait és a lehetséges védekezési módokat. Előadása nagy elismerést aratott a hallgatóság körében, a szünetekben záporoztak Róbert felé a kérdésék a vendégeink részéről.

A második előadó Czár Dávid Cargill kisüzemi sertésspecialista kollégánk volt, aki „Purina malactakarmányozási program a gyakorlatban” címmel ismertette a szimpózium résztvevőinek a legfrissebb malackori takarmányozásról és a hozzá tartozó szakmai ismeretekről beszámoló előadását, ezt is rendkívül érdeklődéssel figyelte a hallgatóság.

Harmadik előadóként Kun Attila Topigs Norsvin Danubia Kft. termékenyítési specialista prezentálta előadását „A Topigs Norsvin vonalai. Mondd, Te kit választanál?” címmel A gazdák megismerték előadásából a Topigs genetikákban rejlő lehetőségeket, amelyekkel megalapozhatják gazdaságuk sikeres betelepítésének jövőjét. A szünetben tanácsként Attila előadásához társított gondolatmenetet osztottak meg Dáviddal közösen a kérdezősködő vendégekkel, mely szerint: a Topigs genetikához társulhat egy sikeres takarmányozási program cégünk részéről, és így garantált a maximálisan elérhető siker a tenyésztők részéről.

Negyedikként Varga Tünde, a TechnoPig Kft. ügyvezető asszonya tartotta előadását „A technológiában rejlő lehetőségek” címmel, a cégük által forgalmazott etető- és hűtőberendezésekről, és az ezekkel elért sikerekről. A közönség soraiban ez az előadás is nagy sikert aratott.

A prezentációkat követve Czár Dávid levezényelte a négykörös nyereménysorsolást a megjelent vendégek között.  Első körben a dealeri ajándék takarmányok, második körben a vállalatunk ajándék takarmányai találtak gazdára. Ezután a következő két körben a Topigs Kft. és a TechnoPig Kft. ajándékait sorsolták ki a cégek képviselői.

Végezetül Czár Dávid meghirdetett egy személyileg a gazdákra egyediben szabott akciót, amire 2017. 01. 13-ig lehet jelentkezni. Az akcióban a vállalat a tenyésztőknek kedvezményt fog adni vásárlásaikhoz, ezt a gazdaságok az általuk biztosított etetési kísérletekkel honorálják.

A rendezvényt egy jó ebéddel zártuk, ami különleges kulináris csoda, kemencében sült göngyölt malac volt. Ebéd közben a megjelent vendégek és az előadók kötetlen beszélgetést folytattak.

Mindenkinek köszönöm a szervezésben nyújtott segítséget, az előadóknak a színvonalas előadásokat!

Sikeres sertéshizlalást!

Tallér László                                                                    Czár Dávid
dealermenedzser                                                             kisüzemi sertésspecialista